PET-TOWEL ®

Sinds 1993 de Enige Echte !!

Ideaal om uw huisdier snel mee te drogen.

In de wintermaanden is het van belang uw hond goed te drogen en de bloedsomloop te stimuleren

In warme zomerperiode ook bruikbaar voor "Cooling-Down"

 
ALGEMEEN:
De Pet-Towel neemt ca. 500 tot 600 CC vocht op.
Levensduur circa 5 jaar.
De Pet-Towel is antistatisch

HOND:
Gebruik de Pet-Towel op dezelfde wijze als een handdoek voor het drogen van de hond.

Bij een middelgrootte hond heeft u circa 3 handdoeken nodig, maar slechts 1 Pet-Towel, u kunt de Pet-Towel namelijk uitwringen tijdens het gebruik waardoor weer en optimale vochtopname ontstaat. Wanneer de vacht gedroogd is kunt u ook nog even de vuile pootjes afnemen.

Spoel na ieder gebruik de Pet-Towel goed uit en berg deze vochtig op in de bijbehorende koker.
Bij regelmatig gebruik of wanneer de Pet-Towel erg vuil is, wordt aangeraden om deze te wassen in de wasmachine op ca. 40 graden. Indien erg vuil kan de Pet-Towel ook worden gewassen op een temperatuur van maximaal 70 graden.

Tip: Spoel in dit geval ook de koker even uit met zeepwater.

Te gebruiken met heet, koud of zeepwater. Nooit chemische middelen gebruiken.

Omdat de Pet-Towel antistatisch is laat hij hierdoor snel haar los. Goed uitwringen en daarna even uitslaan is voldoende. (De Pet-Towel neemt alleen loszittend haar op.

De Pet-Towel kan ook worden gebruikt voordat de hond wordt geshowd. Vooral bij donkere honden is op de vacht vaak stof en/of huidschilfers te zien. Doordat de Pet-Towel vochtig is neemt deze ook makkelijk deze deeltjes op waardoor de natuurlijke glans weer terug komt.

KAT:
Zie hond.

PAARD:
Twee gebruiksmogelijkheden:

Voor het drogen van het paard gebruikt men doorgaans een zogenaamd zweetmes. Hierdoor is het dier voor het grootste deel droog, Indien men het dier nog meer wenst te drogen kan gebruik gemaakt worden van de Pet-Towel. Vanwege de hoge vochtopname.
Zie ook de hond. Bij paarden wordt vaak een zogenaamde glansborstel gebruikt voor het terugbrengen van glans van de vacht. Ook hier zal de Pet-Towel zijn dienst bewijzen.

ANDERE TOEPASSINGEN:
Ter voorbereiding op 'kleindierenshows' wordt de Pet-Towel gebruikt om t.b.v. een show kippen te drogen. Het resultaat is zeer goed bevonden omdat men normaal gesproken met een handdoek afdroogt en nagels hierin vast blijven zitten en breken.
De Pet-Towel daarentegen geeft deze problemen niet.

Door de Stichting "de Nederlandse Frettenclub" en de Belgische Vereniging "de Fretten-Ark" wordt onze Pet-Towel ten zeerste aanbevolen aan de frettenhouder.